Ilgųjų savaitgalių pramogos su kuprine, virve ir atotampomis

20100704093Kiekvienais metais, žvelgdami į sekančių metų kalendorių, skaičiuojame švenčių dienas ir mintyse jau keliaujame arba deginamės pliaže prie jūros. Šie metai mus tikrai neskriaudė švenčių dienomis, todėl jos buvo tarsi stimulas išvykų organizavimui. Jungtinis alpinistų klubas, nenukrypdamas nuo metų pradžioje numatytos programos, taip pat sėkmingai pasinaudojo ilgaisiais savaitgaliais. Gegužės mėnesį, Polska Jura (Lenkija) uolos, birželį – Rabštejn (Čekija), o liepą – Aukštieji Tatrai (Slovakija). Šios visos išvykos – tai intensyvių treniruočių ir pasiruošimo čia, Lietuvoje, išraiška ir rezultatas. Kiekviena kelionė į uolynus ir kalnus yra tam tikro gyvenimo laikotarpio trumpalaikis tikslas, kurio dėka tobulėjame, įgyjame aukštesnę kopimų kvalifikaciją ir patirtį. Galutinis visų alpinizmu užsiimančių tikslas – saugiai ir ilgai laipioti kalnuose.

Džiugu, kad tokios kelionės žmones suburia į bendraminčių komandą, leidžia kiekvienam pasitikrinti kas aš esu ir kuo norėčiau būti, leidžia geriau pažinti draugus ir pažįstamus, suformuoja požiūrį „su kuo aš norėčiau kopti į kalnus“. Džiugu matyti ir tai, kad metų pradžioje susidaręs komandos branduolys ir eigoje prisijungę nauji žmonės nebyra, vadinasi, turime ir neišbarstome viduje suformuotų nuostatų ir tikslų. Gal tam turi įtakos ir artėjanti rugpjūčio mėnesį alpiniada Prancūzijos Alpėse… Bus matyt. Bet besitreniruojančiųjų lankomumas ir pastangos tikrai stebina. O alpiniada jau ne už kalnų.  Jungtinis alpinistų klubas, klubas Montis magia ir Lietuvos alpinizmo asociacija populiarindami alpinizmo idėją, pirmą kartą organizuoja tokį renginį Alpių kalnuose.

Visas Polska Jura, Rabštejn ir Jastrabia veža Aukštuosiuose Tatruose džiaugsmas ir kopimų prakaitas atsispindi nuotraukų archyvuose, tuo gyvenimas ir žavus!

Artūras Bazys

Leave a Reply